Dierenwelzijn
We houden het leuk voor mens én dier!

Uw eigen dier(en)

Het klinkt zo leuk en gezellig, een evenement voor mens en dier! Maar vergeet daarbij niet dat niet alle dieren even blij zijn met een dergelijk uitstapje. U als eigenaar bent volledig verantwoordelijk voor het welzijn van uw dier op het evenement. U kent uw dier het beste en er wordt van u verwacht daar rekening mee te houden.

Uw dier moet ook altijd in orde zijn met de nodige papieren en vaccinaties voor deze het evenement mag betreden!


Socialisatie van honden is zeer belangrijk. Maar bedenk ook dat een dagje uit voor veel puppies een teveel aan beweging met zich mee brengt, wat kan resulteren in latere gewrichtsproblemen.

Voor honden tot één jaar wordt de volgende regel gebruikt; het aantal maanden dat het dier oud is X 5 minuten. Dit vormt het maximaal aantal minuten wandelen per uitlaatbeurt.

Het evenement is niet alleen bedoeld voor honden. U vind er onder andere ook katten, vogels, knaagdieren en fretten. Hou hier rekening mee wanneer u uw eigen hond mee brengt naar het evenement. Niet iedere hond houdt van al deze diersoorten of bezitten nog een groot jachtinstinct.


Uiteraard zijn ook andere dieren bij ons welkom. Ook hier behoudt de eigenaar altijd de volle verantwoordelijkheid over het dier.

Uitwerpselen worden altijd door de eigenaar zelf opgeruimd en in de vuilnisbak gedeponeerd.

"Trainingsmethoden" met een negatieve invloed zoals slipkettingen en prikhalsbanden zijn op ons evenement ten strengste verboden! Bij het opmerken van dergelijke praktijken wordt de eigenaar verzocht een andere halsband aan te doen of het evenement te verlaten!

Dieren op het evenement

VZW Pet-Events is een organisatie die dierenwelzijn hoog in het vaandel draagt. Er wordt naar een ideale situatie voor zowel mens als dier gestreefd, waarbij educatie en welzijn van groot belang is.

Tijdens het evenement wordt strikt toegezien op het welzijn van de aanwezige dieren en de omgang ermee. Er worden voor het evenement richtlijnen opgesteld om dierenwelzijn zoveel mogelijk te garanderen. Standhouders dienen zich hier aan te houden.

Ook tijdens de demonstraties dienen dieren nooit gedwongen te worden. Deze worden enkel uitgevoerd wanneer ook het dier hier plezier aan kan beleven.

Hebt u toch bedenkingen of opmerkingen over het welzijn van (bepaalde) dieren op het evenement? Tijdens Zoo Beestig kan u daarvoor terecht bij het welzijns meldpunt aan de stand van VZW Pet-Events!